UDK: 582.998.1:547.466:543.544.5
E.E. Airapetyan1, O.M. Shevchuk2, L.A. Logvinenko2
1Пятигорский медико-фармацевтический институт – филиал ФГБОУ ВО «Волгоградский государственный медицинский университет» Министерства здравоохранения Российской Федерации, кафедра фармакогнозии и ботаники; 2ФГБУН «Ордена трудового красного знамени Никитски
This article presents the results of investigations of qualitative composition and quantitative content of amino acids of the studied species of Аrtemisia scoparia. In the raw has 16 amino acids, 9 of them being essential. Total amino acid content in the herb is 7,27 %.
Artemisia scoparia, amino acids, qualitative, quantitative composition.
Айрапетян Эмма Эдуардовна – аспирант, Пятигорский медико-фармацевтический институт – филиал ФГБОУ ВО ВолгГМУ Минздрава России, кафедра фармакогнозии и ботаники, е-mail: airapetyan0505@mail.ru